Nyní trocha matematiky - ano, táhne mi na Kristova léta. Kristova noho!
Co mě sem vlastně přivádí? Hm, asi osud.

Říká se, že se stáváme tím, co milujeme. A tak Ben proti vlastní vůli dospíval a byl stále podobnější svému tatínkovi.
Pravda, nikdy nebyl vyloženě miminko. Cítil se spíš cca na dvanáct a říkával o sobě, že je "zabržděný", protože měl hromadu plyšáků a často se choval, jako by mu bylo spíš pět. Chlapec na začátku dospívání, kterého už zajímají "ty dospělácké věci", ale emocionálně je mnohem mladší. Loni k Vánocům dostal svůj první dudlík a užasl, jak je příjemné ho dumlat.
Jenže pak potkal Ji...
Mohl bych tuhle "pohádku" vyprávět ještě dlouho, jsem hrozný psavec, který by rád vydal knihu (jenže je posera). Zkrátka a dobře, přihodila se mi taková věc, které se myslím říká láska, nebo přinejmenším zamilovanost.
Je to naše brigádnice v práci, je jí 18 a miluje My little ponny. Nezkaženější stvoření jsem v životě nepotkal! Asi je to tím, že žije s prarodiči a ti se všemožně snaží konzervovat její dětství. Ale zdá se, že jí to vlastně vyhovuje. Jednou mi řekla, že se děsí být dospělá, hm. A já mám pocit, že ji musím ochraňovat a rozmazlovat a... a vůbec! No, ne že by se mi to stalo poprvé v životě. Už před deseti lety jsem potkal svoje první little. Byl to kluk, dle rodného listu o třináct let starší než já a krom toho trangender (narodil se jako dívka). Jo, zapomněl jsem se zmínit, že jsem pansexuál. Zamilovávám se do duše a do aury. Snad už ve svým věku vím, co dělám.

Je to teda záhul, být "dva v jednom". Little i daddy. Nicméně jsem prošel oficiálními psychotesty a prý jsem "osobnost bez nápadností, s lehce nadprůměrným IQ". Já radši používám označení "příčetný blázen".
Došel jsem k závěru, že nezvládám "normální vztahy". Dva jsem vyzkoušel, ale nešlo to. Potřebuju tu cg/l dynamiku. Jeden je ten malý a zranitelný a uhihňaný a ukňouraný... a druhý ten pečovný, ten moudrý, ten, co mláděti ukazuje svět. Žák a mentor. Jin a yang.
Měl jsem být učitel, ale nestal jsem se jím, protože děti mi nehorázně pijí krev. Ani nevím, o čem s nimi mluvit, radši si pohraju se psem. Trochu paradox, u někoho, kdo má pojmenované své plyšáky a v kredenci krupicovou kaši.
Zkrátka a dobře, letos mám zřejmě bojový úkol smířit se s tím, že v sobě mám dítě i dospělého. Prý to tak má každý, ale málokdo si to přizná. Kdyby o tom chtěl někdo diskutovat a filozofovat, budu rád. Teď vás tím ale nebudu nudit.

Na závěr bych možná mohl ještě dodat, že mám rád i pet-play, všechny ty plyšové chvosty a ouška, oboječky s rolničkou... sám je i šiju. Přijde mi, že pet a littles mají hodně společného - jsou roztomilí, zranitelní a potřebují péči a výchovu. Pet-play jsem objevil asi před devíti lety, kdy mě začalo brát být pánovo štěňátko. Rád tyhle dva vesmíry míchám dohromady a nejspíš bych dokázal být čímkoli. Nějak zjišťuju, že vždycky záleží na tom protějšku. Někdo vyzařuje energii malýho koťátka, tak zaujmu pozici dospělého ochranáře a najednou se přistihnu, že se předvádím, div bych ho nezavlekl do křoví s příslibem čokoládky.

Hm, jo, a taky mám silně rozvinutou ženskou stránku. Jsem estét a jsem ukecanej.